Iedereen koopt graag zijn of haar boek aan op de avond van de boekvoorstelling, zodat het meteen gesigneerd kan worden door de auteurs. Omdat we nu helaas geen fysiek event kunnen organiseren, geven we wel 10 gesigneerde exemplaren weg!

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv

De hele maand maart kan je in Plantentuin Meise het Botanische Boekenpad bewandelen. De vijftigste verjaardag van de Jeugdboekenmaand is het uitgelezen moment om ‘Lezen is een feest!’ op een bijzondere manier in de kijker te zetten.

Het Botanische Boekenpad is een interactieve wandeling voor jong en oud. In het gezelschap van drie verschillende boeken(reeksen) kan je de prachtige plantentuin ontdekken. Barbara Rottiers, Kirstin Vanlierde, Jurgen Walschot, Katrijn De Wit, Laura Bergans en Inge Rylant verstopten enkele unieke opdrachten in deze groene oase. Zo kan je de boeken en de tuin op een ludieke en speelse manier verkennen. 

Ideaal om samen met kinderen van verschillende leeftijden te ontdekken. En ideaal om het boek op een feestelijke manier te vieren. 

En psst, voor de echte speurneuzen: zoek de geheime boodschap die Humboldt achterliet op de panelen en maak kans op een Botanisch Boekenpakket.

Barbara Rottiers verzon opdrachten bij haar boek: De H van Humboldt. Kirstin Vanlierde en Jurgen Walschot doen je wegdromen over hun boeken: De serres van Mendel en De wortels van de wereld. En Katrijn De Wit, Laura Bergans en Inge Rylant laten je fantaseren met hun Wijze Weetjes-reeks: Mag je haaien aaien?, Kunnen bergen krimpen?, Komt oude kaas van oude koeien? en Kunnen vogels niezen?.

Meer informatie

WELKOM OP HET

BOTANISCHE BOEKENPAD!

Verken de plantentuin tijdens de Jeugdboekenmaand 

Tom De Cock is constant verbaasd, en geïnteresseerd in letterlijk alles. De voorbije tien jaar werkte hij achter de schermen aan de meest uiteenlopende programma’s en in 2009 stond hij mee aan de wieg van jongerenzender MNM. In 2020 nam hij afscheid van de zender en sindsdien richt hij zijn pijlen op boeken, televisie en podcasts. 

'LILY' is zijn veelbelovend debuut voor +11-jarigen.

EXTRA MATERIAAL

DAT KAN KORTER

HET BOTANISCHE BOEKENPAD 
WACHT OP JOU!

OVER TOM DE COCK

Alexander von Humboldt was tijdens zijn leven enorm populair. Er was nog geen internet dus stuurden mensen hem brieven. 
Tegen het einde van zijn leven kreeg hij er wel 6000 per jaar. Hij probeerde er zoveel mogelijk zelf te beantwoorden.


©frederikbeyens

Download hier de plattegrond

Een prikkelende wandeling voor jong en oud!

STEL HIER JOUW VRAAG AAN HUMBOLDT

MENDEL

TALENTEN

REYA'S ONGELUKJE

INSPIRATIE

KAK TUSSEN DE CACTUSSEN

VERTREK UIT DE SERRES

REYA'S DROOM

ZINTUIGEN

TOREN STAPELEN

Reserveer hier jouw tickets

WELKOM OP HET

BOTANISCHE 

BOEKENPAD!