Copyright © 2023 - Pelckmans Uitgevers nv.

DINSDAG 30 MEI om 19.30 UUR
AUDITORIUM UZA - EDEGEM

  • 19 uur: deuren open
  • 19.30 uur: verwelkoming door uitgeefster Lise Van Dessel
  • 19.40 uur: prof. dr. Heiko De Schepper vertelt meer over het prikkelbaredarmsyndroom. Wat is het precies? Hoe werkt het mechanisme en welke behandelingen bestaan er?  En hoe zit dat nu juist met het FODMAP-dieet? 
  • 20 uur: Michaël Sels (hoofddiëtist UZA) gaat tijdens een kookdemonstratie dieper in op de rol van voeding bij PDS en duidt welke ingrediënten rust in de darmen brengt.  
  • 20.30 uur: Q&A
  • 20.45 uur: receptie met proevertjes en mogelijkheid tot aankoop en signeren van het boek
  • 22 uur: einde voorstelling 

INSCHRIJFFORMULIER

Inschrijven is niet meer mogeljk.

OVER HET BOEK

Naar schatting een op de tien Belgen lijdt aan het prikkelbaredarmsyndroom, en toch is de aandoening nog redelijk onbekend. Buikpijnlijders blijven vaak veel te lang met hun klachten rondlopen zonder een arts te consulteren. Dat is jammer, want hoewel er geen eenduidige behandeling voor dit syndroom is, zijn er toch veel manieren om deze buikpijnklachten aan te pakken.

In Prikkelbare darmen kookboek bundelen maagdarmspecialist Heiko De Schepper en diëtist en chef Michaël Sels hun krachten. Ze schetsen kort het mechanisme van het prikkelbaredarmsyndroom, focussen vervolgens op welke rol voeding speelt wanneer je aan PDS lijdt en geven aan welke voeding je beter vermijdt. Daarnaast zetten ze de theorie meteen om in de praktijk, met meer dan 40 darmvriendelijke recepten.

Ontdek het boek

BOEKVOORSTELLING

Pelckmans en auteurs Michaël Sels & Heiko De Schepper nodigen je graag uit op de officiële boekvoorstelling van Prikkelbare darmenkookboek, op dinsdag 30 mei om 19.30 uur in auditorium Kinsbergen (UZA, Drie Eikenstraat 655, 2650 Edegem).

PROGRAMMA

Gezien het aantal plaatsen beperkt is, vragen we je zeker hieronder te registreren.