Copyright © 2023 - Pelckmans Uitgevers nv.

deBuren 


Doe mee met deze livesessie van 'het ontbreekwoord' uit het Radio 1-programma Nieuwe Feiten.

De auteurs zullen uitleggen aan welke criteria een nieuw ontbreekwoord moet voldoen om vervolgens samen met het publiek aan de slag te gaan om een leemte in de Nederlandse taal op te vullen.

Schrijf je in en misschien komt jouw bijdrage in het volgende ontbreekwoordenboek.

INSCHRIJFFORMULIER

Inschrijven is niet meer mogeljk.

OVER HET BOEK

In het voorjaar van 2022 startte bij Nieuwe feiten op Radio 1 de rubriek ‘het ontbreekwoord’. Daarin gaat Rick de Leeuw elke week met de gewaardeerde hulp van de luisteraars op zoek naar woorden die in de Nederlandse taal – helaas – nog niet bestaan. ‘Hamerglas’, ‘kapotverbeteren’, ‘einderzucht’, ‘overouderen’, ‘huicheljuichen’, ‘sopperen’; het zijn maar enkele van de tientallen nieuwe woorden die inmiddels geboren zijn onder het wakende oog van enig en alwetend jurylid Ruud Hendrickx.

Hoe maak ik zelf een ontbreekwoord? Aan welke criteria moet een nieuw woord voldoen? In dit boekje wordt de Nederlandse taal op een vrolijke manier verrijkt en lees je hoe je daar zelf een steentje aan kunt bijdragen.Ontdek het boek

BOEKVOORSTELLING

Pelckmans en deBuren nodigen je graag uit de officiële boekvoorstelling van Het grote ontbreekwoordenboek van Rick de Leeuw en Ruud Hendrickx op donderdag 5 oktober om 19 uur bij deBuren, Leopoldstraat 6, 1000 Brussel.


DONDERDAG 5 OKTOBER om 19 UUR

BRUSSEL