Copyright © 2023 - Pelckmans Uitgevers nv.

20 JUNI om 18:30 UUR
Kapittelzaal in Sint-Pietersabdij - GENT

  • 18u30 - Deuren open
  • 18u45 - Welkom door uitgeefmanager Peter Saerens
  • 19u00 - Panelgesprek met Marc de Bel, Julie Weyne (Vluchtelingenwerk Vlaanderen), Benoit Dhondt (Advocatenkantoor Antigone), Emel Tuncel (Pleegzorg Vlaanderen) en Naveed (een vroegere Niet-Begeleide-Minderjarige-Vluchteling).
    Moderator van dienst: Sien Wynants
  • 20u00 - Muzikaal intermezzo
  • 20u15 - Marc de Bel leest voor uit De vlucht van Farid
  • 20u30 - Signeersessie en kennismakingsmoment
  • 21u15 - Einde

INSCHRIJFFORMULIER

Inschrijven is niet meer mogeljk.

OVER HET BOEK

Farid, een pientere Hazara-jongen van dertien, woont samen met zijn opa, ouders, broer en zussen in een klein dorp in de Zafar-vallei. Het leven is er steenhard. Zeker nu het er al jaren bijna niet meer heeft geregend. Bovendien wordt het er ook hoe langer hoe onveiliger nu de taliban zich steeds meer laten gelden. Zeker voor de Hazara’s. Dus trekken veel dorpelingen naar de hoofdstad Kaboul, in de hoop op een beter en veiliger leven. Anderen proberen het land uit te vluchten, richting Europa. De ouders van Farid staan voor een verschrikkelijke keuze…

De vlucht van Farid is gebaseerd op het hallucinante maar waargebeurde verhaal van een dappere tiener, die er nog altijd van droomt om astronaut, voetballer, onderwijzer en tekenaar te worden.

Ontdek het boek

BOEKVOORSTELLING

De vlucht van Farid

Pelckmans en auteur Marc de Bel nodigen je graag uit op de officiële boekvoorstelling van De vlucht van Farid, op 20 juni om 18u30 in de Kapittelzaal van de Sint-Pietersabdij (Gent).

PROGRAMMA

Gezien het aantal plaatsen beperkt is, vragen we je zeker hieronder te registreren.